ACTUALITEIT

VACCINATIE TEGEN GRIEP

Vaccinatie tegen griep maakt geen deel uit van het basisvaccinatieschema. De griepprik is wel sterk aanbevolen voor deze risicogroepen:

 • 65-plussers, en met de corona-epidemie iedereen ouder dan 50 jaar;

 • vrouwen die zwanger zijn tijdens het griepseizoen;

 • chronisch zieken: mensen met een hartziekte, een longziekte zoals ernstig astma of COPD, een lever- of nierziekte, of chronische spierziekte, of met diabetes;

 • mensen verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling

 • al wie in een woonzorgcentrum, psychiatrische instelling voor lang verblijf of instelling voor personen met een beperking opgenomen is;

 • iedereen die onder hetzelfde dak woont als deze  risicopersonen

 • idereen die zorgt voor kinderen jonger dan 6 maanden;

 • iedereen die in de gezondheidssector werkt.

Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk dat de risicogroepen zich maximaal laten vaccineren tegen de griep. Dat geldt ook voor gezonde personen vanaf 50 jaar. Zo vermijden we dat de ziekenhuisbezetting te hoog zou worden bij een eventuele coronapiek in het griepseizoen.

Wanneer vaccineren tegen het griepvirus?

De jaarlijkse griepvaccinatie wordt best toegediend tussen midden oktober en midden december.

Het vaccin beschermt pas goed na twee weken en is maar goed voor één winterperiode. Want elk jaar circuleren er andere types griepvirussen en de samenstelling van het vaccin moet telkens worden aangepast.

Hoe laat ik mijn griepvaccin zetten?

 1. Vraag een voorschrift aan je arts. In kader van coronamaatregelen kan dit ook elektronisch op afstand zodat je niet op fysieke consultatie moet gaan bij je arts. Behoor je tot een risicogroep? Vraag je arts ‘derdebetalersregeling van toepassing’ te zetten op het voorschrift. Zo weet je apotheker dat je tot een risicogroep behoort en minder moet betalen.

 2. Haal met het voorschrift het vaccin op bij de apotheker. Je pikt het vaccin best op kort voor de dokter je kan inenten.

 3. Maak een afspraak bij je huisarts om het griepvaccin toe te dienen. Bewaar het vaccin in de koelkast, anders wordt het waardeloos.

MEER INFO www.laatjevaccineren.be

CORONAVIRUS COVID 19

ADRES WEEKEND WACHTPOST N16

 

ELEKTRONISCH ATTESTEREN MET E-ATTEST VOOR EEN RAADPLEGING

22-8-2018

In onze praktijk zal het elektronisch attesteren worden opgestart.

U ontvangt géén papieren getuigschrift meer na betaling van de consultatie, wel kan u een bewijsstuk ontvangen. Hiermee hoeft u niet meer naar de ziekenfonds te gaan. Het geld wordt rechtstreeks teruggestort op uw rekening.
Voor verdere informatie kan u uw ziekenfonds contacteren.