COVID-19 info

Coronavirus: verplichte isolatie vervalt na positieve test (BRUSSEL 26/04/23)

Wie een positieve coronatest aflegt, moet niet meer automatisch zeven dagen in isolatie. Dat hebben de ministers van Gezondheid van ons land woensdag beslist. De afschaffing van de verplichte isolatieperiode is een gevolg van de gunstige evolutie van de pandemie. Voortaan wordt een infectie met Covid benaderd zoals griep.

Het blijft zeer belangrijk dat mensen met respiratoire symptomen, zoals hoesten en koorts, thuis blijven zolang de symptomen aanhouden. Indien de symptomen ernstig zijn, moet contact met de huisarts worden opgenomen. Wie positief test op Covid maar geen symptomen heeft, moet niet meer thuis blijven.

Het blijft ook aangewezen een mondmasker te dragen bij symptomen, vooral bij contact met oudere of kwetsbare mensen. Ook andere hygiëneaanbevelingen om de overdracht van luchtweginfecties te beperken, zoals handen wassen en goede ventilatie, zijn aanbevolen.

My E-Box

Wist je dat je in Vlaanderen de uitnodiging om je te laten vaccineren tegen covid-19 ook kan ontvangen via je eBox?

Via deze veilige en betrouwbare manier kom je snel te weten wanneer je aan de beurt bent om je te laten vaccineren! Je ontvangt de uitnodiging ook per brief en/of sms.

De laatste tijd zijn er echter frauduleuze uitnodigingen in omloop. Check daarom steeds je eBox of de uitnodiging daar ook te zien is. Op die manier ben je 100% zeker dat de papieren uitnodiging die je ontvangen hebt betrouwbaar is!

Je kan je eBox activeren via my e-box.be, maar ook via andere weges zoals Mijn Burgerprofiel, Doccle, KBC, bpost bank of Trusto.