COVID-19 info & vaccinatie

Kernboodschappen over COVID-19 vaccins en vaccinatie

1. In Europa komen enkel vaccins op de markt die door het EMA (European Medicines Agency, de regulatoren) efficiënt en veilig bevonden zijn.

2. Het type vaccin bepaalt of je 1 of meer injecties nodig hebt. Welk vaccin je krijgt hangt af van de beschikbaarheid en de vaccinatiegroep waarin je zit.

3. De volgorde van vaccinatie wordt door de overheid bepaald. Experts buigen zich over de uitrol. Leeftijd en bijkomende risicofactoren om een COVID-19 besmetting op te lopen of een erger verloop te kennen, zoals diabetes,  zullen meewegen in de risicobepaling.

4. Kinderen en adolescenten worden voorlopig niet gevaccineerd omdat gegevens rond de werkzaamheid en veiligheid momenteel ontbreken. Bovendien worden ze weinig ziek.

5. Vaccinatie wordt sterk aangeraden of je nu eerder COVID-ziekte doormaakte of niet, ook al werden er antistoffen vastgesteld. Men verwacht een betere bescherming door het vaccin dan met de oorspronkelijke infectie.

COVID 19 informatie

Voor de meeste vragen kan u terecht op onderstaande links

'Moet ik mij laten testen?'

U had nauw contact met iemand die covid 19 heeft U heeft een hoog risico op corona besmetting.

Alles over het coronavirus

 

Waar vind ik mijn COVID-19 PCR resultaten?

Uw COVID PCR resultaat wordt automatisch doorgestuurd naar uw Corona Alert App als uw arts uw code vemeldt op het e-form.

Maar wist u dat u als patiënt uw resultaat ook kan raadplegen via het Coolaboratief Zorgplatform (CoZo)?

Hoe ga je te werk?

  • Surf naar cozo portaal of open de CoZo app
  • Log in via je eID of itsme
  • Klik vervolgens op 'resultaten' om uw gegevens te raadplegen

 

Corona Alert App

Hoe werkt het? Klik hier